Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Травня 2023

“Іскорки суперсил”: безплатна розвивальна гра для дошкільнят

На допомогу батькам і вихователям дошкільнят створили проєкт “Іскорки суперсил”. Це ляльковий театр із 10 розробленими сценаріями і всіма супутніми матеріалами для вистави – їх можна використовувати і для занять в садочку, і для родинних ігор з дитиною, і в роботі психолога, і на гуртках. Набір також містить ігри й розмальовки.

Про на своїй Facebook-сторінці повідомляє дитяча й сімейна психологиня Світлана Ройз.

Завантажити сценарії, усі додаткові матеріали та шаблони героїв можна за посиланням.

“У кожної “іскорки” є свій характер, особливі якості та таланти, які “запалюють” і надихають дитину досліджувати ці якості в собі. Герої – милі і цікаві. Вони (іграшки) можуть “розмовляти” і навіть “показувати зуби””, – розповіла Світлана Ройз.

За її словами, у кожен сценарій закладена історія та корисні навички (з безпеки, зі здорового харчування, із знаннями про емоції, про світ та країну тощо). Команда проєкту намагалися вмістити в сценарії те, що описано в 16 навичках дошкільнят на платформі НУМО. Доросла людина може взяти ідею, а далі використовувати так, як буде до вподоби, створювати свою виставу чи гру.

“Ми хочемо одразу показати дітям, що хлопчики можуть бути добрими і чутливими – і наш Міо саме такий, – а дівчата займаються наукою, як наша Жуж. І поруч із нами є люди на візочках, як Пум. І можна бути такою безпосередньою бешкетницею і творчою, як Іскорка Бринь”, – пояснила концепцію персонажів психологиня.

Шаблони героїв можна завантажити й роздрукувати, вони підійдуть і для щоденних ігрових активностей, і для обговорення складніших життєвих ситуацій із малечею.

Якщо немає можливості роздрукувати, за словами Світлани Ройз, можна залишити заявку – і матеріали надішлють.

Довідково:

Над проєктом працювали UNICEF Ukraine, Міністерство освіти і науки України, а також команда українських розробниць.

Читайте також: “Які реабілітаційні послуги безплатно можуть отримати діти молодшого дошкільного віку – довідка від МОЗ”.

Фото: “Іскорки суперсил”


Обговорення