Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Жовтня 2020

Кабмін вирішив, як забезпечити україномовними підручниками всі школи

Учнів 6-х класів забезпечать україномовними підручниками, а також здійснять перерозподіл підручників підручників для 8–9 класів, яких не вистачає в деяких регіонах.

Таку можливість надали зміни до “Порядку забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників”, затверджені на засіданні Кабміну 13 жовтня 2020 року, передає пресслужба МОН.

Зміни внесли, щоби забезпечити україномовнимм підручниками школи, які переходять з навчання російською на навчання українською мовою.

Зокрема:

  • на законодавчому рівні встановили такі способи забезпечення підручників, як видання, повторне видання і перерозподіл між адміністративно-територіальними одиницями;
  • рішення про передавання підручників (крім електронних) та посібників закладу освіти іншим закладом освіти може ухвалювати засновник.

Це, згідно з повідомленням, дасть змогу “забезпечити учнів 6 класу підручниками українською мовою та здійснити перерозподіл підручників для 8 та 9 класів, яких не вистачає в окремих регіонах”.

Нагадаємо, зараз є нестача підручників у 7-х, 8-х і 9-х класах.

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення