Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Вересня 2020

У МОН пояснили, що вирішують проблему з підручниками українською мовою

У Міністерстві освіти і науки запевняють, що вирішують проблему нестачі підручників для шкіл, які переходять з російської на українську мову навчання.

Про це повідомили на сайті МОН.

У відомстві зазначають, що зараз є нестча українських підручників для 6, 8 та 9 класів.

“Внесення змін до постанови КМУ від 23 січня 2020 року №41 надало би можливість забезпечити учнів 6 класу українськими підручниками та виконати перерозподіл підручників для 8 та 9 класів, яких не вистачає.

Проєкт змін до постанови було підготовлено ще в лютому 2020 року. Однак тоді він чомусь не був погоджений із зацікавленими органами виконавчої влади й, відповідно, не був переданий на затвердження урядом”. – пояснюють у міністерстві.

У МОН також запевняють, що почали в серпні “в оперативному режимі” погодження змін до постанови.

“Після внесення змін до постанови КМУ в поточному році будуть надруковані за кошти державного бюджету підручники для 6 класу ЗЗСО, а також з’являться правові підстави для перерозподілу підручників для 8 і 9 класів між областями, де є їх надлишок, і де їх не вистачає.

Передбачено видання підручників українською мовою для учнів 6 класу ЗЗСО з 6 предметів загальним накладом 252 тис 282 примірники, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, МОН вирішило проводити конкурс підручників для 4-х класів за старими правилами.

Фото: автор – denisismagilov, Depositphotos


Обговорення