Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Лютого 2024

Канадського вчителя звинувачують у продажі малюнків своїх учнів

У Канадському Монреалі вчитель продавав чашки, чохли для мобільних телефонів і одяг з малюнками своїх учнів і учениць.

Про це повідомили на порталі The Guardian, передає “Бабель”.

У закладі середньої освіти Вествуд учні випадково виявили, що їхній учитель образотворчого мистецтва Маріо Перрон (за даними телеканалу CTV News) має власний вебсайт для продажу майже 100 дитячих малюнків, які можна розмістити на різних сувенірах: чашках, чохлах для телефонів, одязі тощо. Зокрема, назви більшості зображень, на кшталт “Моторошний портрет Джулії”, “Моторошний портрет Шарлотти”, очевидно, відсилають до імен учнів і учениць, які створили ці роботи.

“Уявіть собі, що ваш 13-річний син прийшов сьогодні зі школи з розповіддю про те, що його вчитель мистецтва продає роботи учнів в Інтернеті по 94 долари за малюнок без їхнього попереднього відома!” – написав у соціальних мережах один із батьків.

На своєму вебсайті педагог описав себе як “пожиттєвого студента мистецтва”. І зазначив, що його роботи є в приватних колекціях поціновувачів мистецтва в Канаді, США, Іспанії та Італії.

Попри розголос у медіа й обурення батьків учнів і учениць, сайт ще тривалий час містив понад 90 робіт школярів і школярок. Однак, їх уже не можна було придбати, а посилання перенаправляли користувачів на картини Перрона. Зараз педагог видалив сайт, а також деактивував акаунти в соціальних мережах, які були пов’язані з його творчістю.

Шкільна рада закладу освіти, де працює вчитель, заявила, що керівництво “усвідомлює ситуацію й дуже серйозно ставиться до цих звинувачень“, додавши, що наразі триває розслідування й рада не буде коментувати його результати. Сам учитель також відмовився коментувати ситуацію.

Читайте також: “Психологиня Світлана Ройз запустила онлайн-простір турботи “Стійкість для Стійких”: як доєднатися”.

Титульне фото: “Бабель”


Обговорення