Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Грудня 2022

Курс духовно-морального виховання: депутати Рівненської облради проголосували “за”

23 грудня Рівненська обласна рада ухвалила рішення про запровадження курсів духовно-морального спрямування в навчальних закладах. Воно має рекомендаційний характер.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Проєкт рішення про запровадження з наступного навчального року в усіх гімназіях та ліцеях Рівненщини курсів духовно-морального спрямування розробили депутати шести фракцій обласної ради.

Згідно з проєктом, учителів до проведення таких факультативних уроків готуватимуть на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Учителі мають володіти “високими морально-духовними цінностями”.

Доповідач із цього питання Андрій Пехотін уточнив, що курс духовно-морального спрямування буде факультативним, але “максимально результативним у плані реалізації”, бо зробити його обов’язковим не дозволяє законодавство.

“Це має бути двосторонній рух. Тобто має бути бажання батьків, щоб в школах області не просто давали знання, а й виховання саме духовно-моральних цінностей. Але влада має стимулювати і основне, що заклали в четвертому пункті, щоб до 1 березня розробити програму фінансування і прийняти її на сесії”, – пояснив Пехотін.

Курс, за словами доповідача, буде відрізнятися від “Християнської етики” тим, що викладачі “матимуть можливість запропонувати різні варіанти”, тобто, імовірно, курс не матиме релігійного забарвлення.

Нагадаємо, що запровадження курсу депутати Рівненької облради обговорювали з середини грудня.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Balazs, Depositphotos


Обговорення