Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Грудня 2022

На Рівненщині обговорюють запровадження курсів духовно-морального спрямування в закладах освіти

Ініціатори проєкту позиціонують ці курси як факультативні, в обсязі одна година на тиждень – як рекомендацію для комунальних шкіл. 

Про це розповіло “Суспільне” із посиланням на пресслужбу Рівненської облради.

Депутати обласної ради розглянули доцільність таких курсів. Комісія з питань гуманітарної політики винесла проєкт рішення на розгляд сесії 23 грудня.

За задумом авторів проєкту, “духовно-моральний” курс має прищеплювати школярам певні цінності й доповнювати факультативні заняття з християнської етики.

У зверненні до батьків щодо цієї ініціативи сказано: “Аналіз сучасної соціокультурної ситуації в Україні засвідчує, що негативні тенденції та явища серед дітей і молоді посилюються, а однією з помітних та негативних рис українського суспільства є глибока духовно-моральна криза, моральний релятивізм, наслідками яких стає корупція, криза інституту сім’ї, алкоголізм, злочинність, наркоманія, СНІД, ігроманія, тютюнопаління, лихослів’я, рання підліткова вагітність тощо”.

У пресслужбі облради, однак, наголосили, що ініціатива є лише рекомендацією. У разі ухвалення проєкту рішення депутатами запровадження курсу в конкретних школах буде відбуватися з урахуванням позиції учнівства та батьків.

“Водночас облрада, ймовірно, рекомендуватиме департаменту освіти звернутись до керівників громад, аби і вони сприяли впровадженню таких курсів у навчальних закладах на своїй території”, – повідомляє “Суспільне”.

Спільнота “Батьки SOS” влаштувала критичне обговорення проєкту. На думку голови організації, Альони Парфьонової, такий курс варто було б замінити курсами домедичної підготовки, виживання в умовах війни та правил поводження з вибухонебезпечними предметами.

Читайте також: ““Довідник безбар’єрності”: про коректні звернення та етику взаємодії”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – ijeab, Depositphotos


Обговорення