Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Березня 2021

Київські 5–11 класи раніше йдуть на канікули через загрозливу ситуацію із коронавірусом

Влада столиці вирішила відправити учнів 5-11 класів на канікули на два дні раніше через загрозливу ситуацію із захворюваністю на коронавірус.

Дострокові канікули розпочнуться 18 березня, повідомили на Офіційному порталі Києва.

Садки та початкова школа поки працюватимуть у звичному режимі.

Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, зараз у стаціонарах медзакладів міста – понад 3500 госпіталізованих пацієнтів, хворих та з підозрою на коронавірус. Із них 71% людей – у тяжкому стані. За його словами, це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії.

“З такими темпами розповсюдження вірусу й кількістю госпіталізацій за добу вже за кілька днів місць у лікарнях не буде. До того ж досі, попри обіцянки уряду, для киян так і не надали ліжка в закладах Національної академії наук, МОЗу та відомчих лікарнях. А це загалом – більше 11 тисяч ліжок”, – наголосив Кличко.

Також мер закликав мешканців столиці носити маски й дотримуватися обмежень, оскільки ситуація надзвичайно серйозна.

“Простіше носити маску й дотримуватися обмежень, ніж потім лікуватися! А бізнесу хочу сказати: будьте відповідальними – і за своє здоров’я, і за здоров’я інших людей! Контролюйте наповненість закладів та дотримання санітарних вимог! Інакше, якщо ситуація погіршиться, – заклади знову будуть зачинені!” – додав Кличко.

Наразі в червоній карантинній зоні перебувають 4 області. З 26 лютого до неї віднесли Івано-Франківську область, з 1 березня – Чернівецьку область, з 3 березня – Житомирську, з 8 березня – Закарпатську. У цих областях 5–11 класи перейшли на дистанційне навчання.

Через коронавірус школи у Вінниці вийшли на дочасні канікули.

Нагадаємо, дослідження McCinsey показало, що через карантинні обмеження учні відстають у навчанні до 2,5 місяців.

Водночас, українські експерти вважають, що УЦОЯО повинен провести моніторинг якості освіти в школах через негативний вплив карантинних заходів на якість знань школярів.

Фото: автор – urfingus, Depositphotos


Обговорення