Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Червня 2021

Львівські директори шкіл отримуватимуть зарплату 27 тисяч гривень

Виконавчий комітет Львівської міської ради підняв заробітну плату директорам усіх шкіл Львівської громади до 27 тисяч гривень.

Про це повідомляє сайт Львівської міської ради.

Перший заступник міського голови Андрій Москаленко заявив, що для цього з міського бюджету виділять 15 мільйонів гривень до кінця року.

Сьогодні середньостатистична заробітна платня директора школи становить від 10 до 15 тисяч гривень. Цим рішення виконкому ми приймаємо наступний крок: з 1 вересня підвищуємо рівень оплати пращі директорів шкіл до 27 тисяч гривень, що еквівалентно 1 тисячі доларів.

Це дуже важливий крок, адже цьогоріч ми маємо конкурси на 44 директорів ЗЗСО. Ми розуміємо, що, інвестуючи в освіту, ми інвестуємо в майбутнє“, – сказав Москаленко.

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що це пожвавить конкурс на директорів шкіл. 

Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм заплату не меншою 27 тисяч гривень.

Ми хочемо збільшити кількість охочих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати. Ми хочемо, щоб наші діти мали найкраще в світі“, – прокоментував рішення виконкому Садовий. 

Нагадаємо, вчителі та директори шкіл отримують базову зарплату коштом відповідної субвенції з держбюджету. Водночас додаткові кошти для підвищення зарплати директорам шкіл передбачать з місцевого бюджету. Детальніше про це дивіться в нашій інфографіці. 

Фото – скріншот з відео засідання Львівської міської ради


Обговорення