Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Березня 2023

Литовський волонтер навчає дітей Полтавщини керувати дронами

Волонтер із Литви, 42-річний Анатоліус Лен, навчає дітей і молодь Полтавщини керувати дронами. З 2014 року він був волонтером на фронті, а зараз працює із цивільними.

Про це повідомляє “Суспільне”.

“Я народився тут, в Україні, але все життя мешкав у Вільнюсі. Коли почався Майдан, мені щось заграло в серці, душі. Я сидів ночами, дивився, що робиться у Києві. Надумав вивчати українську мову. 2014-го, 2015-го я приїжджав в Україну теж. 2015-го був на фронті у Донецькій області, біля донецького аеродрому. І зараз теж приїхав, але вже на довший час”, – розповідає Анатоліус Лен.

Наразі він проводить заняття у Терешківській громаді – це вже друга громада Полтавщини, де влаштовують уроки з керування дронами. За словами волонтера, на заняттях спочатку лекційна частина, а далі – вправи на програмі-симуляторі та запуск дронів у реальності.

Такі уроки в школах регіону влаштовують безплатно в межах проєкту “Школа дронів для молоді” від благодійного фонду “Вікторія”, як розповіла його директорка Вікторія Гончар.

“Ми познайомилися через спільних знайомих, дізналися, що Анатоліус пройшов навчання у школі пілотів у Києві, теж активно цікавиться дронами. І вирішили: чому б і ні, чому б не почати такий проєкт. Наша задача зараз – показати молоді, що це класно. А вже їхня справа – вирішити, чи хочуть вони піти саме в цей напрямок”, – пояснила очільниця фонду.

За її словами, проєкт стартував у лютому, а перші зустрічі з молоддю влаштували у селищі Скороходове.

Читайте також: “Учні з Малина на Житомирщині самі розробляють безпілотник для ЗСУ”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення