Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Жовтня 2023

Майже 44% українців не знають англійської – результати дослідження

Лише 1% українців вільно володіє англійською мовою, а майже 44% взагалі її не знають.

Про це повідомив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко, передає “Суспільне”.

Зазначається, що відповідне дослідження провели у липні 2023 року, після пропозиції Президента України Володимира Зеленського офіційно закріпити статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні.

Згідно з даними опитування, 26,9% респондентів орієнтуються в окремих словах і простих фразах, але читати, писати або говорити англійською мовою зовсім не можуть. Крім того, 19,2% громадян відповіли, що здатні трохи читати, писати або говорити англійською, але погано. Ще 7,5% опитаних можуть читати, писати та говорити, але не володіють англійською вільно.

Освітній експерт Микола Скиба вважає, що такі низькі результати – наслідок підходу до вивчення мов у школі і культури використання англійської в повсякденному, публічному та культурному просторі. Аби виправити ситуацію, на його думку, необхідно змінити підхід, підручники, а також заохочувати розвиток мовних клубів в Україні.

Крім того, на думку експерта, в Україні не так легко увійти в англомовне середовище, але громадяни можуть розпочати з найпростіших кроків, наприклад, використовувати онлайн-ресурси.

Зокрема, ГО “Смарт освіта” проводить онлайн-заняття англійською для дітей різного віку з іноземними вчителями в межах проєкту “Україна розмовляє англійською”. Розклад занять можна переглянути за посиланням.

Титульне фото: “Твій світ”


Обговорення