Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Лютого 2023

Макарони по 109 гривень: начальник освіти Рівного публічно попросив про відсторонення й службове розслідування

Ідеться про закупівлю макаронів твердих сортів по 109 гривень за кілограм для дитячих садків міста.

Історію висвітлило “Суспільне”.

Розслідування довкола макаронів для дистадків почалося з публікації у виданні “Наші гроші”, де тендер назвали підозрілим, зокрема, через завищені порівняно з ринковими ціни. У відповідь Богдан Турович записав відео: “Звертаюсь до всіх не маніпулювати тим, що ціна була 158 грн. Ціна 109 грн відповідає статистиці, яка щомісяця оприлюднюється. Хочу, щоб відповідні органи вивчили питання і надали кваліфіковані відповіді”, — наголосив посадовець.

Як повідомляє медіа, раніше начальник управління освіти Рівного Богдан Турович і його пресслужба “просили не спекулювати на темі” й називали тендер на макарони законним. Однак кілька народних депутатів закликали правоохоронців перевірити закупівлю. Зокрема, публічно звернувся у соцмережах до відповідних органів Олександр Ковальчук. Підготувала звернення до правоохоронців нардепка Соломія Бобровська.

Скриншот звернення

Учора вранці начальник управління освіти опублікував таке: “Шановні жителі Рівненської міської територіальної громади, з метою уникнення політичних спекуляцій та об’єктивного розслідування, звертаюсь до міського голови Рівного Олександра Третяка з проханням відсторонити мене від виконання обов’язків та призначити службове розслідування щодо закупівлі макаронів, проведеної управлінням освіти”.

Нагадаємо, що це не перший випадок розголосу довкола закупівель для закладів освіти. Зокрема, наприкінці листопада резонансу набула історія про закупівлю бойлерів для запорізьких шкіл.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – AntonMatyukha, Depositphotos


Обговорення