Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Січня 2021

Мер Києва запропонував уряду відновити очне навчання в початковій школі

Мер столиці Віталій Кличко звернувся до уряду та МОН із пропозицією відновити очне навчання для 1-4 класів під час посилених карантинних заходів, які триватимуть до 25 січня.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу 14 січня, повідомляють на сайті освітнього департаменту Києва.

“Столичні школи після канікул розпочали дистанційне навчання. Хочу повідомити, що я звернувся до Міністерства освіти та науки та уряду з тим, аби відновити навчання у молодшій школі. Щоб учні перших-четвертих класів могли відвідувати школу.

Бо якщо в нас працюють дитсадки, то було б логічно, щоб працювала і молодша школа. Оскільки перебування дітей в старших групах садочків і в молодших класах мало чим відрізняється. І дистанційне навчання для учнів молодших класів – неефективне”, – переконаний Кличко.

За його словами, повернення у школи учнів початкових класів поліпшить процес навчання і дозволить їхнім батькам спокійно працювати.

Водночас, як повідомив Кличко, у столиці на карантин повністю не зачинений жоден дитсадок. Тимчасово закриті 57 груп у 53 дитсадках. Наповненість дітей у садках – майже 50%.

Дивіться також наш розділ про дистанційну освіту

Нагадаємо, уряд посилив карантинні обмеження з 8 до 24 січня включно. У МОН пояснили, що в цей час школи можуть працювати дистанційно або піти на канікули.

Фото: автор – AllaSerebrina, Depositphotos


Обговорення