Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Жовтня 2023

Місця для відпочинку та протирадіаційні двері: якою буде “підземна школа” в Харкові

У Харкові розпочали будівництво першої в Україні “підземної школи”, яка має вмістити 450 учнів.

Про це повідомили на порталі “Суспільне”.

Як зазначив раніше міський голова Харкова Ігор Терехов, будівництво першого бомбосховища, обладнаного для проведення занять, є важливим кроком для безпечного навчання школярів міста в умовах повномасштабної війни.

Роботи вже розпочали в Індустріальному районі Харкова. За інформацією “Урядового кур’єра”, реалізація проєкту коштуватиме міській владі близько 56 мільйонів гривень.

Голова наглядової ради товариства, яке займається будівництвом “підземної школи”, Олександр Харченко розповів, що укриття матиме протирадіаційний захист та ще низку особливостей, зокрема:

  • облаштовані повноцінні класні кімнати;
  • місця, де діти зможуть відпочивати;
  • різноманітні фільтри та очищувачі повітря.

Крім того, за словами посадовця, з 1 листопада в Україні почнуть діяти вищі норми до захисних споруд, за якими, крім усього, передбачена більша площа приміщення на кожного учня. І хоч проєкт “підземної школи” пройшов експертизу до 1 листопада, будувати об’єкт будуть за новими стандартами.

“Це правильно називати бомбосховищем, але там можна буде навчатися. Воно більш пристосоване до занять, ніж метро. Площа приміщення складатиме близько 1 400 кв. метрів. У 2023 році плануємо завершити основні будівельні роботи”, – зазначив Харченко.

Читайте також:Окупанти створили 70 “військово-патріотичних” таборів, де “перевиховують” українських дітей”.

Титульне фото: укриття в “Обдарованості”, Олена Клименко/ “Суспільне”


Обговорення