Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Лютого 2023

Мобільні освітні команди: що це таке і як працює на прикладі Житомирщини

Мобільні освітні команди (МОК) – волонтерський проєкт, який реалізує ГО “In Touch Ukraine Foundation” разом з ЮНІСЕФ. Робота команд включає поїздки у віддалені села області для проведення занять із учнями, які в сучасних умовах не мають належного доступу до освіти.  

Про це повідомляє “Суспільне”.

Троє представників проєкту – координатор МОК Владислав Барановський, керівник МОК №1 Дмитро Ткачук і ментор з мінної безпеки Олександр Ляшенко – розповіли про свою діяльність в ефірі “Українського радіо”.

Зокрема, вони повідомили, що, крім освітнього напряму, проєкт МОК охоплює сфери охорони здоров’я, захисту дітей, соціального захисту й гуманітарної допомоги.

“Ми їздимо у найвіддаленіші села та громади, де може і не бути школи. Ми зважаємо на те, що через коронавірус є і змішана форма навчання, під час якої діти не мають живого спілкування. Як показує досвід, буває, що онлайн-заняття негативно впливають на якість освіти”, – пояснив Дмитро Ткачук.

Щоб запросити освітню команду до своєї громади, потрібно заповнити гугл-форму за посиланням.

До неформального інтерактивного навчання залучені понад сім тисяч дітей і понад 30 найвіддаленіших громад Житомирської області. Кількість виїздів чотирьох мобільних освітніх команд наближається до 400.

За словами волонтерів, мобільні освітні команди складаються з фахівців з педагогічною та психологічною підготовкою – підбір проводили на конкурсній основі: учасники надсилали свої резюме та методичні пропозиції.

Освітня послуга МОК включає три блоки: безпековий, предметний та соціально-психологічний.

Основні предмети, які намагаються охопити, це історія України, українська мова і література, математика, біологія. Увагу приділяють і мінній безпеці.

“Запит високий – заявки фактично надходять щодня. І після Нового року ми щодня їздимо до найвіддаленіших сіл”, – розповів Владислав Барановський.

Читайте також: “Найефективніше для природничих наук: які переваги методу спільного навчання учнів”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення