Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Червня 2023

МОН оголосило набір експертів для обговорення Національної стратегії освіти і науки до 2030 року й Платформи відновлення освіти

Міністерство освіти і науки України запрошує громадськість до роботи над стратегією трансформації освіти і науки.

Про це на своїй сторінці у Facebook оголосив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Реєстрація експертів у робочі групи щодо створення Національної стратегії освіти і науки до 2030 року відбувається у формі за посиланням.

Форма буде відкритою для всіх охочих до 29 червня 2023 до 23:59 за київським часом.

Після цього, за словами Лісового, на учасників чекають “7 тижнів активної спільної роботи за напрямами”.

Міністр зазначив, що за ініціативи Президента України останні три місяці в міністерстві активно працювали над візією трансформації української освіти і науки разом з командою Михайла Федорова. Розвиток цих сфер є пріоритетом для уряду, тож завданням МОН і Мінцифри було сформувати бачення, яким буде їхній шлях у найближчі роки.

“Ключовий запит – людина у центрі уваги. Усі зміни для людей і про людей. Ставка на технології та інновації, щоб українці мали найкращі можливості, а держава – потужний людський капітал”, – додав Лісовий.

Наступний крок у роботі над стратегією – залучення експертного й професійного середовища і формування робочих груп.

Крім цього, міністр анонсував створення першого реєстру Платформи відновлення освіти – Education Recovery Support Platform – задля планування і спільних дій із громадськими організаціями, фондами та обʼєднаннями освітньої сфери по всій країні.

Реєстрація ГО на Платформі відновлення освіти Education Recovery Support Platform доступна у формі.

Форма першої хвилі реєстрації буде відкрита до 7 липня 2023 до 18:00 за київським часом.

Мета проєкту – відкритий реєстр із розподілом за сферами, який буде доступний на сайті МОН, і подальша якісна співпраця за напрямами.

“Широка громадськість, експерти та стейкголдери – основа для здійснення будь-яких трансформацій та відновлення нашої освіти і науки від наслідків війни. Нам важливо почути ваші найсміливіші ідеї та застереження. Тож долучайтеся, щоб спільно працювати над майбутнім української освіти та науки”, – закликав міністр.

Читайте також: “Влітку МОН і Мінцифри презентують реформу освіти – Федоров”.

Зображення: Міністерство освіти і науки України


Обговорення