Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Травня 2024

МОН визначило 50 проєктів ремонту / будівництва шкільних укриттів, які отримають державну субвенцію

Комісія Міністерства освіти і науки України відібрала 50 проєктів капітального ремонту чи будівництва укриттів у школах, які цьогоріч отримають державне фінансування.

Про це повідомило МОН.

Ознайомитися з переліком громад, які отримають субвенцію на реалізацію проєктів, можна нижче або за посиланням.

З 18 до 26 квітня на платформу DREAM громади подали 108 проєктів для отримання фінансування коштом субвенції. ОВА погодили 64 проєкти з огляду на стратегічне бачення розвитку регіону й розуміння безпекової ситуації.

Загальна вартість реалізації 50 відібраних комісією МОН проєктів складає 2,19 мільярда гривень. Так, кошти освітньої субвенції спрямують на:

  • будівництво 5 протирадіаційних укриттів і сховищ та капітальний ремонт 1 протирадіаційного укриття в Харківські області;
  • будівництво 6 протирадіаційних укриттів та сховищ і капітальний ремонт 2 споруд подвійного призначення в Дніпропетровській області;
  • будівництво 5 протирадіаційних укриттів у Запорізькій області;
  • будівництво 5 та ремонт 2 протирадіаційних укриттів у Чернігівські області;
  • будівництво 3 укриттів та ремонт 4 захисних споруд і протирадіаційних укриттів у Миколаївській області;
  • будівництво 3 захисних споруд і капітальний ремонт 1 підвального приміщення в Херсонській області;
  • будівництво 3 споруд подвійного призначення та ремонт 1 споруди в Одеській області;
  • будівництво 4 і ремонт 1 протирадіаційного укриття в Сумській області.

У МОН також повідомили, що ще 4 проєкти в Черкаській, Миколаївській, Хмельницькій та Чернігівській областях отримають державне фінансування на завершення будівництв укриттів, розпочатих у 2023 році.

Раніше ми розповідали, що у 2024 році Уряд України заклав на ремонт і будівництво укриттів у ЗЗСО 2,5 мільярда гривень. З граничними обсягами субвенції для кожного з 8 пріоритетних регіонів можна ознайомитися за посиланням.

Утім, оскільки кошторис проєктів окремих регіонів менший, ніж сума, виділена Кабміном, найближчим часом громади зможуть подати свої проєкти в межах донабору.

У МОН зазначили, що ОТГ, які не отримають субвенцію цього року, зможуть отримати її в наступному або залучити фінансування з інших джерел, наприклад, від партнерів із розвитку або інвесторів. Для цього теж варто внести свої проєкти на платформу DREAM. Докладніше про алгоритм процедури читайте тут.

Громади також можуть скористатися “проєктами повторного використання”. Їх можна адаптувати під особливості кожного закладу освіти. “Проєкти повторного використання” розміщені на платформі “Моя Фортеця” (обрати пункт “Хочу укриття”, перейти в розділ “Садочки” або “Школи”).

Відповіді на запитання, які стосуються розподілу освітньої субвенції, представники ОДА й ОТГ, освітні управлінці й педагоги можуть знайти у:

МОН визначило 50 проєктів ремонту / будівництва шкільних укриттів, які отримають державну субвенцію

Раніше ми публікували відповіді на найпоширеніші запитання, які стосуються отримання субвенції на укриття в закладах освіти.

Титульне фото: Facebook Гатненського сільського голови Олександра Паламарчука


Обговорення