Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Листопада 2018

МОН затвердило положення про державну базу з питань освіти

Міністерство освіти і науки затвердило положення про Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Положення затверджене наказом №620 від 8 червня та опубліковане в “Офіційному віснику України” 2 листопада. Документ доступний на сайті МОН.

Зокрема, Держслужба якості освіти вноситиме у цю базу результати інституційних аудитів шкіл. Також база покликана забезпечувати:

  • електронне ліцензування освітньої діяльності (оформлення, подання документів до органу ліцензування та отримання відповідного рішення у електронному вигляді);
  • акредитацію освітніх програм, спеціальностей, напрямів підготовки;
  • формування, реєстрації та облік інформації для видачі суб’єктами освітньої діяльності документів;
  • перевірки достовірності документів про освіту;
  • інформування громадськості про видані, анульовані суб’єктам освітньої діяльності ліцензії на провадження освітньої діяльності, розширення, звуження їхньої освітньої діяльності, сертифікати про акредитацію спеціальностей (освітніх програм, напрямів підготовки) тощо.

Детальніше про функції бази можна дізнатись у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, у бюджеті на 2018 рік закладено 54 мільйони гривень на закупівлю “заліза” для роботи національної освітньої е-платформи та на її підтримку. Платформа має надавати учителям інструменти для реалізації підходів НУШ, забезпечувати педагогів та учнів електронними підручниками та навчальними матеріалами.

Фото: автор – mohamed_hassan, Pixabay


Обговорення