Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Листопада 2021

МОЗ затвердило осіннє сезонне меню для дошкільних закладів

Міністерство охорони здоров’я затвердило сезонне меню для дітей віком від 1 до 6 (7) років для харчування в закладах освіти на осінній період.

Відповідний наказ опубліковано на сайті міністерства.

Затверджене меню є триразовим. Окрім для закладів освіти, його можна використовувати для харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в усіх інших організованих дитячих колективах.

Меню можна використовувати як повністю, так і частково, з огляду на смакові уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. У разі внесення змін до меню, їх потрібно погодити з територіальним підрозділом Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Затверджений перелік страв також можна використовувати як базу для чотиритижневого меню в інші пори року з урахуванням сезонних продуктів.

Також МОЗ опублікувало технологічні картки з рецептами приготування страв із меню. Вони створені окремо для кожного тижня:

Затверджене меню дивіться нижче:

Рекомендоване Примірне чотиритижневе сезонне меню рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період

Завантажити документ

Раніше ми писали, що Міністерство охорони здоров’я опублікувало технологічні карти для нового шкільного меню.

Фото: автор – romrodinka, Depositphotos


Обговорення