Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Лютого 2023

На Фастівщині вихователька дитячого будинку катувала дітей – їй повідомлено про підозру

Слідство встановило, що підозрювана за домовленістю з опікуном виконувала обов’язки вихователя в дитячому будинку, але між жінкою та двома дітьми періодично виникали непорозуміння через недотримання правил проживання, встановлених вихователькою. За це підозрювана жорстоко побила вихованок.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора на своєму Телеграм-каналі.

Ювенальні прокурори Фастівської окружної прокуратури повідомили виховательці про підозру за фактом катування (ч. 1, 2 ст. 127 КК України).

“Встановлено, що підозрювана покликала 11-річну дівчинку в одну з кімнат будинку та завдала їй не менше 25 ударів долонею в різні частини тіла. Щоб залякати інших дітей, вона також побила лозиною 9-річну вихованку будинку”, – зазначили в прокуратурі.

Раніше про ситуацію розповів на особистій сторінці у Facebook начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Андрій Нєбитов. За його словами, на тілі дев’ятирічної дівчинки виявили січені рани.

“Найгірше те, що такі огидні методи “виховання” у цьому закладі за попередніми даними застосовувались вже не вперше”, – додав Нєбитов.

Зараз постраждалі дівчата і ще 17 дітей, які перебували під опікою і проживали в будинку, перебувають у лікарні, їх оглянуть медики.

Жінка затримана у порядку ст. 208 КПК України. До суду скеровано клопотання про обрання їй запобіжного заходу.

Читайте також: “Що робити, якщо дитина розповіла вам про насильство над нею, і яких правил безпеки навчити”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – photographee.eu, Depositphotos


Обговорення