Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Жовтня 2018

На Львівщині школа донедавна без вчителів знайшла педагога для єдиного учня

Школа у селі Батьків Бродівського району Львівщини знайшли вчительку для єдиного учня.

Про це повідомив Zaxid.net.

Зараз другокласник Назар Піган, який є єдиним учнем у своїй школі, навчається за індивідуальною програмою. Раніше він понад тиждень приходив у заклад без педагогів.

Зараз заради нього у школу приходить вчителька початкових класів Наталя Дубодєл, яка перебуває у декреті. З нею хлопець вивчає одинадцять предметів, на які щотижня йому відводять п’ять годин. Наприклад, однолітки Назара лише на уроки української мови витрачають 7 годин.

“15 хвилин виділяється на основні предмети: читання, математику, письмо. На додаткові, можна сказати, другорядні предмети вже призначаються 10 хвилин. Тільки на англійську мову виділяємо півгодини”, – розповіла вчителька.

Нагадаємо, нещодавно Бродівська районна рада розглядала питання закриття школи у Батькові, проте депутати не підтримали таке рішення. Мати відмовляється віддати сина на навчання у сусіднє село. Своє рішення Олександра Піган пояснює слабким здоров’ям дитини.

Батьківській сільській раді підпорядковуються чотири села: Батьків, Лукавець, Межигори та Звижень, де загалом проживають близько 1,4 тисячі людей. У Звижені є 9-річна школа, в якій навчаються 77 дітей. Цього року для школи закупили шкільний автобус, який довозить учнів зі сусідніх сіл. Решта дітей шкільного віку з Батькова зараз навчаються там.

Районний відділ освіти планує переглянути питання закриття школи наприкінці навчального року.

Ілюстрація: скіншот сюжету Zaxid.net


Обговорення