Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Липня 2019

На освітню е-платформу завантажать українські фільми, які можна буде показувати на уроках

На Національній освітній електронній платформі розмістять українські стрічки, які можна буде показувати на уроках в школі.

Про це домовилися Міністерство освіти і науки, Міністерство культури та Асоціація “Українська кіноасоціація”, підписавши меморандум, повідомили на сайті МОН.

“Зараз в Україні розвивається чудовий медійний контент, який створений в Україні і який підтримується державним бюджетом. Ми досягли домовленостей з Міністерством культури про те, що Мінкульт забезпечуватиме передачу Міністерству освіти і науки фільмокопій українських стрічок, майнові права інтелектуальної власності яких належать державі, – повідомила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

На платформі планують створити спеціальний розділ “Медіатека”, де і розміщуватимуть українські фільми та тизери до них.

“Найголовніше, що вчителі зможуть використовувати готові фільми в освітньому процесі. Це може особливо допомогти для вивчення літератури та історії. До речі, це стосується як художніх фільмів, так і документальних”, – зазначила Гриневич.

На її думку, такі матеріали мотивуватимуть дітей, дадуть їм можливість навчатись в цікавий спосіб і ознайомлюватися з сучасним культурним продуктом.

Нагадаємо, у 2018 році на Національну освітню електронну платформу виділили 54 мільйони гривень. Платформа має надавати учителям інструменти для реалізації підходів НУШ, забезпечувати педагогів та учнів електронними підручниками та навчальними матеріалами.

Також у вересні 2018 року МОН затвердило положення про електронний підручник.

Фото: автор – THPStock, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення