Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Квітня 2024

На підтримку учнів з ООП у 2024 році спрямують понад 304 мільйони гривень: Кабмін ухвалив постанову

10 квітня Уряд України ухвалив постанову про надання у 2024 році субвенції місцевим бюджетам на підтримку вихованців, учнів і студентів з особливими освітніми потребами.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Відповідно до положень документа, з державного бюджету виділять понад 304 мільйони гривень, які розподілять між громадами у 2 етапи:

  • у першому етапі понад 203 мільйони гривень;
  • у другому (вересень 2024 року) понад 101 мільйон гривень (з урахуванням учнів з ООП, які розпочнуть навчання з нового року).

Ці кошти спрямують на підтримку учнів і студентів з ООП, які навчаються в інклюзивних групах та класах закладів дошкільної, загальної середньої й професійної (професійно-технічної) освіти станом на 1 січня 2024 року.

Крім того, Кабінет Міністрів вніс зміни до “Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з ООП”. Відповідно до них:

  • корекційно-розвиткові заняття, які проводили для дітей з ООП протягом останніх трьох місяців будуть оплачені та продовжені;
  • громади матимуть можливість використовувати залишки коштів, що утворилися за останні кілька років.

Як зазначив у Telegram голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, зміни до постанови також передбачають удосконалення механізму повернення невикористаних залишків субвенції з рахунків територіальних громад на рахунки обласних бюджетів.

Читайте також: “Розподіл субвенції на шкільні укриття відбуватиметься по-новому: в Україні презентували платформу “DREAM”.

Титульне фото: “5 канал”


Обговорення