Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Серпня 2021

На Рівненщині батьки не пускають дітей у новозбудований ліцей – на стінах тріщини

У селі Пісків, що на Рівненщині, у будівлі нового ліцею просів фундамент, стіни вкрилися тріщинами та обвалюються.

Про це пише 24 канал.

Заклад урочисто відкривав у 2017 році тодішній віцепрем’єр-міністр України Геннадій Зубко. Перші ознаки руйнації закладу його працівники побачили майже одразу. Нині деякі щілини збільшилися настільки, що в них можна просунути руку. Працівники своїми силами намагаються усувати недоліки, але не все вдається.

Директорка ліцею каже, що з перших днів, як виявила руйнацію, одразу покликала підрядника будівництва. Спершу робітники приїздили й усували дрібні недоліки. Проте останнім часом жодних робіт не проводилось. Щодо якості будівництва вже проведено кілька експертиз.

Слідство встановило, що чимало робіт зі зведення ліцею виконано неякісно, а деякі зроблені лише на папері. Кримінальне провадження вже скеровано до суду. За версією правоохоронців, підрядник розтратив майже 400 тисяч гривень на будівництві й виконав його неякісно.

“Директору фірми загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі, накладено арешт на майно обвинуваченого у сумі 1,5 мільйони гривень”, – зазначив прокурор Рівненської обласної прокуратури Назар Гандзілевський.

Ліцей будували в рекордний термін – 1,5 роки. Загальна вартість робіт складає майже 47 мільйонів гривень державних коштів. Роботи виконувало ТОВ “Стиль – Декор”. Головний офіс фірми в Рівному, втім двері кореспондентам 24 каналу ніхто не відчинив. Телефоном повідомили, що стан школи такий не з їхньої провини, а через природну болотисту місцевість.

Працівники ліцею таку версію заперечують, кажуть, що все через недотримання норм будівництва.

“Стяжка залита у зимову пору. Настала весна, ґрунт розтанув, і утворився повітряний простір. Арматура спочатку тримала, але ж воно має вагу. Тому воно просідає і стається руйнація”, – пояснив завідувач господарством Пісківського ліцею Олександр Трофимчук.

Батьки бояться відпускати дітей на навчання. Наразі в ліцеї планують закрити ті частини приміщення, які найбільше пошкоджені, уроки там не проводитимуть. А ось представники батьківства – більш категоричні. Кажуть, якщо до осені ліцей не приведуть до ладу, дітей 1 вересня в школу не пустять.

Раніше ми писали, що в Києві висунули кілька підозр та провели численні обшуки через імовірні розкрадання в освіті

Фото: 24 канал


Обговорення