Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Серпня 2021

Правоохоронці Києва провели обшуки в департаменті освіти КМДА та кількох комунальних підприємствах

У департаменті освіти і науки КМДА правоохоронці провели обшук, пов’язаний із можливим нецільовим використанням бюджетних коштів.

Про це повідомляють на fb-сторінці Київської прокуратури.

За версією слідства, кошти мали бути витрачені на обслуговування систем опалення в закладах освіти. Проте посадові особи департаменту та КП “Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних та громадських будівлях м. Києва” внесли до плану використання бюджетних коштів зміни, порушуючи вимоги бюджетного законодавства.

Зміни передбачали видатки на цілі, які не були в розпорядженнях КМДА та бюджеті міста Києва та призвели до нецільового використання понад 1 млн грн бюджетних коштів. Окрім департаменту, обшуки також провели в згаданому комунальному підприємстві.

На сайті департаменту освіти і науки опублікали заяву його керівниці Олени Фіданян. Вона висловлює готовність співпрацювати зі слідством:

“Ми готові разом із правоохоронними органами максимально оперативно та відкрито взаємодіяти задля встановлення справедливості.

Проте ми категорично проти, коли представники силових структур поводяться некоректно, починають перевищувати повноваження та забувають, що в усіх, без винятку, громадян нашої держави є права, які захищає Конституція України”, – заявила Фіданян.

Це не єдині дії правоохоронців у розслідуванні зловживань у сфері освіти в Києві. Обшуки також відбувалися в комунальних підприємствах “Житлоінвестбуд-УКБ” та “Солом’янка-Сервіс”. В обох випадках ідеться про підозру в розтраті коштів місцевого бюджету, виділених на проведення реконструкції освітніх закладів, – 30 та 5 мільйонів гривень відповідно.

Оновлено: директору КП “Солом’янка-Сервіс”, підряднику та інженеру технагляду оголошено підозри.

Окрім того, раніше ми писали про обшуки, у результаті яких вручилися підозри. Так, їх отримали підрядник, який постачав у школи меблі, та очільник управління освіти Святошинської РДА.

Фото: Київська міська прокуратура


Обговорення