Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Лютого 2020

На зарплатню вчителів додатково виділили 2,2 мільярда гривень

Уряд додатково спрямував 2,2 мільярда гривень на зарплатню вчителям.

Про це повідомили на сайті МОН.

Додаткові гроші знадобилися через те, що тепер зарплатню вчителям розраховують відповідно до реальної кількості учнів, а не до торішніх даних.

“Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна платня, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз “докинули” на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії”, – пояснила міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Додаткові гроші скерували у:

  • бюджети міст обласного значення – 933,6 мільйона гривень;
  • районні бюджети збільшаться – 588,4 мільйона гривень;
  • бюджети об’єднаних територіальних громад – 712,3 мільйона гривень.
На зарплатню вчителів додатково виділили 2,2 мільярда гривень

Інфографіка: МОН

“Хочу підкреслити, що це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада й до цього виплачувала усі надбавки та премії. До таких міст, наприклад, належить Київ.

Водночас, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплатні вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників”, – додала Новосад.

Нагадаємо, уряд скерував 3,5 мільярда на розвиток опорних та великих шкіл. Як закладам отримати за нею фінансування – дивіться тут.

Фото: автор – alexkich, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення