Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Травня 2023

На Житомирщині учні й педагоги двох шкіл беруть участь у проєкті “Сади Перемоги” – вирощене частково відправляють на потреби ЗСУ

Жителі Ушомирської громади Житомирської області другий рік беруть участь у загальноукраїнському проєкті “Сади Перемоги”. Овочі вирощують для місцевих закладів освіти, а також для ЗСУ, діляться з громадами, які постраждали від дій окупантів.

Про це розповідає “Суспільне”.

Зокрема, ушомирська сільська голова Людмила Мала повідомила, що торік у громаді в межах проєкту засадили картоплею шість гектарів землі – цього року засадили два гектари, робота триває. Активну участь у цій діяльності беруть садочки й школи.

Посадка цибулі

Торік ми мали гарний врожай, яким могли забезпечити не тільки заклади освіти, а ще й хлопців на передовій, допомогти жителям Бородянки, які постраждали внаслідок війни. У цьому році ми з початком погодних умов почали висівати, садити і для себе, і для тих, хто буде цього потребувати, – особливо для наших захисників. Підтримуємо наш фронт в тилу”, – розповіла Людмила Мала.

Для “Садів Перемоги” використовують пришкільні ділянки, а також деякі приватні – наприклад, місцевого мешканця, який зараз перебуває в лавах ЗСУ й погодився надати свою землю.

На ділянці поряд з Ушомирським ліцеєм учителі й учнівство висадили 400 кущів розсади капусти та чотири кілограми цибулі. Пізніше посадять огірки, посіють моркву та буряки.

“Тут ґрунт піщаний, але сподіваємося, що за нашу працю земля нам віддячить щедрим врожаєм. Вирощену продукцію використовуємо у їдальні для харчування учнів, готуємо смаколики для ЗСУ”, – зазначила вчителька Ушомирського ліцею Алла Біла.

До проєкту “Сади Перемоги” долучився й колектив Лісівщинського ліцею. За словами його директорки Таїси Власюк, учні й учителі посадили 30 соток картоплі, а врожай зеленої цибулі із двох соток відправлять на фронт.

Читайте також: ““Школа перемоги”: лялькові відеоказки, які можна використати у виховній роботі, знімають у Кропивницькому”.

Фото: “Суспільне”


Обговорення