Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Липня 2022

Наскільки школи Тернопільщини готові до офлайну

У Тернопільській області вже перевірили 60% навчальних закладів, 55% відповідають вимогам.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, передає МОН.

В інших 5% укриттів ще мають усунути недоліки.

Також міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що в місті всі заклади освіти вже перевірено і для ремонту укриттів у місті виділено 24,5 млн грн.

“Усі навчальні заклади обстежені. Визначено, де необхідно зробити додаткові ремонтні роботи для того, щоби школи повністю були готові приймати школярів та працівників. Тож батькам здавати кошти не потрібно. Після ремонту спеціальна комісія ще раз перевірить, наскільки заклади готові до навчального процесу. Хочемо, щоби діти мали можливість із 1 вересня піти у школу”, – повідомив Надал.

Учнів початкових класів у Тернополі планують навчати офлайн, окрім тих дітей, чиї батьки з цим не згодні. У такому разі школярів можна перевести на домашнє навчання.

“В усіх інших класах буде змішана форма навчання: і в класах, і онлайн. Це залежатиме від того, скільки дітей будуть одночасно перебувати в школі, щоб їх усіх могло вмістити сховище в цьому закладі”, – зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно. У КиєвіХмельницькійЛьвівській та Івано-Франківській областях готують укриття.

Також в ДСНС повідомили, що станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – orestligetka.ukr.net, Depositphotos


Обговорення