Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Квітня 2022

Не можна змушувати педагогів повертатися в небезпечні населені пункти – освітній омбудсмен

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав керівників закладів освіти та освітніх управлінців не змушувати педагогів повертатися в населені пункти, доки не дозволить військова адміністрація.

Про це він написав на своїй фб-сторінці.

За словами омбудсмена, він отримує багато звернень від педагогів в евакуації про те, що місцева влада та керівники закладів освіти змушують їх під загрозою звільнення повернутися на очну роботу до населених пунктів, де нещодавно точилися запеклі бої.

Проте керівники військових адміністрацій у цих же регіонах закликають громадян почекати з поверненням.

“Доки території надійно не розміновані, доки дороги до населених пунктів не є цілком безпечними, не треба наражати колег на небезпеку. Тому що, попри припинення бойових дій на цих територіях, загроза життю громадян все ще залишається.

Крім того, частина будівель зруйнована, внаслідок чого деякі працівники залишилися без житла й не мають куди повертатися. Також треба враховувати, що у звільнених населених пунктах тривають ремонтні роботи по відновленню доріг, електро-, водо- та газопостачання тощо.

Не всі нещодавно звільнені населені пункти надійно забезпечуються харчами та життєво необхідними товарами”, – написав Горбачов

Нагадуємо, освітній омбудсмен давав розʼяснення про те, що вчителі мають право працювати дистанційно.

Також Офіс освітнього омбудсмена зібрав інформацію про освіту в умовах воєнного стану в спеціальний розділ.

Окрім того, 15 квітня о 13:00 Сергій Горбачов проведе прямий ефір про освітні права під час війни.


Обговорення