Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Серпня 2022

Не встигли підготувати шкільні укриття: у Рівному не почнуть очне навчання з 1 вересня

Рівненські школи розпочнуть навчальний рік дистанційно, хоч раніше й було заявлено про очний формат.

Про це повідомив начальник міського управління освіти Богдан Турович, передає Суспільне.

Головна причина, чому школи поки не почнуть очне навчання – неготовність укриттів. Турович зазначив, що ремонти в укриттях ще тривають.

“Ми стартуємо з дистанційного – і це рекомендація МОН. Тут насамперед – безпекове питання, бо є певні негативні очікування, подивитися, як себе поведе країна-агресор росія.

Очне навчання – залежно від готовності укриття, можливості прийняти дітей в укриття. Зараз тривають ремонтні роботи, щоби можна було для якомога більшої кількості дітей, якщо забажають батьки, організувати навчання в очному форматі”, – сказав чиновник.

Він не уточнив, коли школярі зможуть розпочати очне навчання.

Депутатка міськради, членкиня комісії з питань освіти Людмила Радчук уточнила, чому затягуються ремонти укриттів.

“Є одна велика системна проблема: коли ми спустилися в підвали в школах – комунікації у жахливому стані, побілити просто не вдається, треба замінювати метражі труб, крани, вентилі. Це затягнуло процес трішки, затягнувся процес закупівлі обладнання. Відповідно – і не можна встановити. Ще підвали – це сирість, воно просто не просихає”, – розповіла вона.

Вона додала, що школи відкриватимуть мірою того, як будуть готові укриття.

Нагадаємо, 138 тисяч зі 180 тисяч київських школярів почнуть навчання офлайн із 1 вересня. Також 95% шкіл Києва готуються працювати в змішаному форматі, поєднуючи дистанційний і очний формати навчання.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – ASeiryk, Depositphotos


Обговорення