Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Грудня 2022

Одне крило ліцею в Івано-Франківську хочуть перебудувати під гуртожиток для ВПО: чому батьки проти

Міська влада Івано-Франківська за допомогою міжнародних партнерів планує переобладнати корпус одного з ліцеїв міста на гуртожиток для ВПО. Однак батьки школярів виступають проти такої ініціативи – вони написали звернення до міського голови. 

Про ситуацію розповідає “Суспільне”.

У крилі ліцею, яке планують переоблаштувати, раніше жили діти-сироти, потім – юні футболісти. Зараз у трьох помешканнях з шести навчаються учні початкової школи.

За словами Володимира Ковальчука, заступника директора управління капітального будівництва міської ради, реконструкцію під гуртожиток здійснять за грантові гроші – вартість проєкту, який спонсорує НЕФКО, вимірюється мільйонами євро. Ремонт включає повну заміну електромережі, закуповування обладнання для харчоблоку, облаштування дитячого майданчика. Завершити проєкт планують до вересня 2023 року.

Однак батьки школярів, які навчаються в цьому крилі ліцею, виступають проти ініціативи: один з класів ремонтували класи за власні кошти, зокрема, поміняли освітлення, поклали ламінат, закупили меблі. У класі, до якого планують “переселити” дітей після зимових канікул, волого й холодно.

В одному кабінеті, за словами директора ліцею Сергія Бандури, навчатимуться учні другого й десятого класів – почергово, кілька разів на тиждень. Інший клас планують розмістити в кабінеті музики, ще одне приміщення відремонтують для п’ятого класу (гроші обіцяють знайти без участі батьків).

“Шукатимемо фінансування. Це не будуть батьківські гроші, будемо самі робити за гроші міського бюджету”, – зазначив директор.

На вимогу батьків і прохання кореспондентів “Суспільного” Сергій Бандура показав візуалізацію проєкту НЕФКО щодо реконструкції гуртожитку.

Читайте також: “Хто такі ВПО та як їх підтримати: розробка уроку з інфографікою”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення