Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Січня 2023

Одну зі шкіл Харкова назвуть на честь Дані Дідіка – підлітка, який загинув під час Маршу Єдності-2015

Мер Харкова Ігор Терехов доручив перейменувати школу № 11 на честь Дані Дідіка – хлопця з проукраїнською позицією, який у лютому 2015 року брав участь у Марші Єдності й загинув унаслідок теракту біля Палацу спорту.

Про це повідомляє “Суспільне”, посилаючись на депутата Харківської міськради Ігоря Черняка. За його словами, таке доручення мер дав під час сесії міської ради.

Депутат висловив сподівання, що відповідне рішення буде підготовлено й ухвалено вже на наступній сесії міської ради.

Батько Дані Андрій Дідік подякував на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що 23 лютого 2015 року від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, крім п’ятнадцятирічного Данила Дідіка загинули ще троє учасників ходи.

Марш Єдності в Харкові, 2015 р.

Українські культурні діячі присвятили Дані Дідіку низку проєктів та акцій (докладний список їх є на сторінці у Вікіпедії, присвяченій загиблому школяру).

Як нагадало “Суспільне”, протягом кількох років представники громадськості пропонували назвати на честь Дідіка школу №11, де навчався хлопець, однак у закладі обмежилися встановленням меморіальної дошки.

Читайте також: ““Сподіваємося на те, що виживемо”: про що писали маріупольські діти на стінах закладу освіти, де ховалися”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: титульне – Politeka, у тексті – зі сторінки Вадима Поздянкова


Обговорення