Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Вересня 2022

Окупанти вдарили по дитсадку в центрі Харкова

У Харкові 9 вересня російські військові обстріляли дитячий садок у центрі міста.

Про це пише Суспільне.

З 12 груп у будівлі більш-менш цілою залишилася лише одна. На момент обстрілу в дитсадку були двоє працівників, вони не травмувалися.

“Це спеціалізований заклад комбінованого типу. Тут діти з порушеннями опорно-рухового апарату, санаторні групи. Діти, які часто хворіють. Ну і також заклад був загального розвитку. Охочих відвідувати наш садочок було багато”, – розповіла директорка закладу Тетяна Олешко.

Вона також була на території дитсадка в момент обстрілу окупантами.

“Ми прибирали на іншій стороні. Пролунав вибух. Ми в коридорчику прилягли трошки. Другий вибух. Посипалися вікна, пил. Ми зрозуміли, що це прилетіло до нас. Якби ми прибирали з цієї сторони, наслідки були б інші”, – розповіла директорка.

Окупанти вдарили до дитсадку в центрі Харкова

Окупанти вдарили до дитсадку в центрі Харкова

Окупанти вдарили до дитсадку в центрі Харкова

До повномасштабного вторгнення росії в Україну в цьому дитячому садку навчалися 283 дітей.

Також 9 вересня, за даними міського голови Харкова Ігоря Терехова, крім дитячого садка, росіяни обстріляли будинок мистецтв, школу та об’єкт спортивної інфраструктури. Пошкоджень зазнали і приватні будинки.

За останньою інформацією голови харківської ОДА Олега Синєгубова (станом на 17:01, 9 вересня), внаслідок сьогоднішнього обстрілу центральної частини Харкова поранено 14 людей. З них троє дітей: 3, 11 та 15 років. Їх госпіталізували, загрози життям немає.

Нагадуємо, у школах тимчасово окупованого Мелітополя росіяни розміщують військові бази.

Також в Мінінтеграції закликали батьків не пускати своїх дітей на очне навчання в окупації, оскільки росіяни можуть використовувати їх як живий щит.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Харків


Обговорення