Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Травня 2023

Підліткам пропонують скористатися телеграм-ботом для підвищення гендерної грамотності

Бот пропонує навчальний курс з гендерної грамотності, розрахований у першу чергу на підлітків. Він доступний у будь-який зручний час.

Про це повідомляє ГС “Освіторія”.

До Телеграм чат-боту nomoregringe.powerbank можна приєднатися за посиланням.

Гріндж (gringe) – неологізм, що походить від сленгового слова “Cringe” — почуття збентеження та іспанського сорому, а також букви “G” від англійського слова “gender”. Тобто це сором і збентеження, які людина відчуває, коли хтось застосовує гендерні стереотипи або озвучує їх.

Після реєстрації користувачі й користувачки щодня отримуватимуть 4 сповіщення: 1 повідомлення, 1 мікрогру, 1 відео та 1 gif-подяку як винагороду за зусилля.

Навчальний курс з гендерної грамотності триває 21 день і щоденно мотивує розширювати знання зі сфери різноманіття й інклюзивності, пояснює, як формується толерантне ставлення, демонструє способи запобігання залякуванням, дискримінації, іншим формам насильства й токсичної поведінки й мови.

Український чат-бот доступний шістьма мовами: українською, вірменською, азербайджанською, англійською, грузинською і румунською.

У ТікТок також можна переглянути серію відео, створених на підтримку цього інтерактивного підручника.

Читайте також: ““Метаверс мандрівники”: безплатний комікс про авторське право українською і англійською мовами”.

Фото: Facebook United Nations in Ukraine


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.