Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Січня 2024

Підземна школа в Харкові: Ігор Терехов розповів, на якому етапі наразі будівельні роботи

Першу підземну школу в Індустріальному районі Харкова планують відкрити у березні 2024 року. Наразі там ведуться роботи з гідро- й теплоізоляції та проведення систем каналізації. Після завершення будівництва, такий же заклад освіти збудують у Центральному районі міста.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

У жовтні 2023 року у Харківській міській раді оголосили про початок підготовчих робіт з будівництва підземної школи. Її зведення почалося в Індустріальному районі міста та, за попередніми даними, коштувало близько 58 мільйонів гривень.

Індустріальний район, за словами директорки міського департаменту освіти Ольги Деменко, був обраний не випадково. Він та Салтівський район на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну зазнали найбільших бомбардувань і обстрілів.

“Зараз, коли ми створили метрошколу, багато дітей її відвідують. Однак саме на станції метро “Тракторний завод” нам вдалося знайти лише одне приміщення, а попит на навчання величезний. Плюс Індустріальний район густонаселений, до центру їхати далеко. І переважна більшість шкіл не мають укриттів”, – розповіла посадовиця.

Восени 2023 року Ігор Терехов повідомив, що відкриття підземної школи заплановане на січень 2024 року. Однак наразі дату змістили на березень.

Міський голова зазначив, що в школі-укритті вже змонтовані всі бетонні конструкції. Наразі там ведуть роботи з гідро- та теплоізоляції, проведення систем каналізації, водогону та встановленні вентиляції.

“Підрядники обіцяють тримати заданий темп”, – написав він.

За словами міського голови Харкова, приміщення школи розраховане на близько 900 дітей, які навчатимуться в 2 зміни.

“Ми, коли обирали локацію, то розраховували на те, скільки дітей у школі, скільки закладів освіти довкола: школа №88, поруч від неї – школа №80, далі – це школи №119 і №113. Тобто скупчення дуже велике й дуже багато садочків”, – пояснив Ігор Терехов.

Раніше ми розповідали, що з 15 січня в Харкові запрацює метросадок

Титульне фото – Харківська міська рада; відео в тексті – Ігор Терехов


Обговорення