Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Вересня 2022

Понад 8 тисяч учнів з окупованої Луганщини вчаться в українських школах

Понад 8 тисяч школярів, які перебувають на окупованій частині Луганської області, навчаються онлайн в українських школах.

Про це повідомив керівник департаменту освіти та науки в Луганській області Юрій Стецюк у коментарі Суспільному.

За словами чиновника, ці діти мають змогу як навчатися дистанційно в рідній школі, так і перебувати на екстернаті.

Він також повідомив, що навчання в області нині забезпечують понад 2 тисячі вчителів, 90 з яких працюють дистанційно з окупованої території.

Мешканка окупованої території Маргарита розповіла, що її син із початку навчального року дистанційно вчиться в рідній українській школі.

“Коли, наприклад, відбуваються уроки, а в нас немає світла або інтернету, усі завдання, які проходили на уроках, залишаються в нашому онлайн-кабінеті. Тобто, коли в нас буде інтернет або увімкнуть світло, ми можемо зайти до кабінету і все, що вони робили в класі, спокійно опрацювати вдома”, – пояснила жінка.

Також вона розповіла, що не забирала документи сина з місцевої школи, але він туди не ходить.

“Вирішили не забирати документи, але зараз ми не відвідуємо цю школу й поки що ніхто не змушує. Я не знаю, як в інших школах, але в нас так. Усе залежить від директора – є школи, де вимагають довідку про те, чому дитина не ходить до школи, можуть телефонувати батькам з погрозами. У нас такого немає поки”.

Нагадаємо, окупанти на Луганщині пропонують гроші батькам, які віддадуть дітей у російські школи.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – HayDmitriy, Depositphotos


Обговорення