Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Вересня 2020

Попри офіційне підтвердження Шкарлет вважає, що плагіат в його роботах спростований

Попри рішення етичного комітету Національного агентства з питань забезпечення якості освіти, в якому підтверджується плагіат у роботах Сергія Шкарлета, т.в.о. міністра освіти і науки переконаний у протилежному.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді 18 вересня.

“Щодо мого плагіату, то, ви знаєте, є два заключення професійних органів, професійних представників, які опубліковані на сайті і які абсолютно спростовують ті речі, які ви конкретно розганяєте в мережі.

І я абсолютно впевнений, що для більшої частини науковців це питання вже давно закрите, – переконаний Шкарлет.

Нагадаємо, 11 вересня НАЗЯВО ухвалило рішення, в якому підтвердили плагіат у наукових роботах Шкарлета. Агентство офіційно займається в Україні перевіркою науковців на академічну доброчесність, тобто перевіряє факти плагіату та інших порушень в їхніх роботах.

Тому незрозуміло, про які “заключення” та про який сайт говорить т.в.о. міністра – на сайті агентства опубліковане рішення, де плагіат у його роботах підтверджений зокрема й міжнародними експертами.

Окрім того, раніше на сайті “Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях” – неофіційному ресурсі українських науковців, які відстоюють академічну доброчесність – вийшов аналіз наукових робіт, який виявив плагіат у роботах Шкарлета. Зокрема, плагіат знайшли у чверті дисертації очільника МОН.

Також неодноразово збиралися акції протесту проти призначення Шкарлета очільником МОН. Через такий суспільний спротив його кандидатуру навіть не висунули на голосування у ВР, а натомість призначити тимчасовим виконувачем обов’язки міністра рішенням уряду.

“Нова українська школа”

Ілюстрація: скріншот ефіру телеканалу “Рада”


Обговорення