Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Лютого 2022

Прем’єр-міністр ухилився від питань про плагіат у наукових роботах Шкарлета

18 лютого на засіданні Верховної Ради відбулася година запитань до уряду. Під час неї прем’єр-міністр Денис Шмигаль отримав кілька запитань за темою освіти.

Зокрема, народні депутатки Наталія Піпа та Інна Совсун запитали в Шмигаля про те, коли він планує зробити подання на звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Голова уряду відповів Піпі, що питання всіх призначень опрацьовують у робочому плані уряд і міністерств. Запитання Інни Совсун було в контексті нещодавних протестів студентів, на що прем’єр відповів, що він зустрічався зі студентами та працює в цьому напрямі.

Окрім питання про відставку Шкарлета, Совсун запитала також про плагіат у наукових роботах Шкарлета та про можливий провал реалізації реформи НУШ у 5-х класах.

Прем’єр-міністр проігнорував запитання про плагіат, та назвав реформу освіти однією з найважливіших у державі.

“Ми ставимося до цього відповідально, я особисто й міністр Шкарлет. Щодо розвитку вищої освіти і студентських протестів – ми зустрічалися зі студентами, домовилися з ними, працюємо в цьому напрямі”, – сказав Шмигаль.

Докладніше дивіться у відео:

Читайте також: Пілотування НУШ у 5 класі – що не так із забезпеченням і підтримкою.

Раніше ми писали, що МОН поширює некоректну інформацію про забезпечення усіх вчителів ноутбуками. Пізніше міністерство саме це підтвердило.

Фото: знімок з трансляції засідання Верховної Ради


Обговорення