Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Липня 2020

Прем’єр назвав звинувачення Шкарлета у плагіаті голослівними, але уряд проводить розслідування

На думку прем’єра Дениса Шмигаля зараз звинувачення скандально призначеного т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета у плагіаті є голослівними, проте уряд проводить розслідування з ініціативи самого Шкарлета.

Про це він розповів під час години запитань до уряду у Верховній Раді 3 липня.

Ми проводимо відповідне розслідування. Про плагіат треба говорити тоді, коли є докази, а не тоді, коли є голослівні звинувачення. Пан Шкарлет особисто ініціював ці речі, давайте ми дочекаємося результатів результатів, представим і будем тоді предметно вести розмову на цю тему”, – сказав Шмигаль.

Читайте також “Подумати про 10-річку і скасувати ЗНО для заочників – розбір позиції кандидата в міністри Шкарлета”

Нагадаємо, 25 червня уряд призначив колишнього регіонала і плагіатора Сергія Шкарлета тимчасовим виконувачем обов’язки міністра освіти і науки. Для цього Кабмін спеціально додав ще одну ставку заступника міністра в штатний розпис міністерства.

Перед тим, 18 червня, кандидатуру Шкарлета на пост очільника МОН не підтримав профільний парламентський комітет. Після цього його призначення міністром навіть не розглянути в залі засідань Верховної Ради.

Шкарлета неодноразово звинувачували у плагіаті. Наприклад, 18 червня під парламентом зібрався пікет науковців та освітян проти призначення Шкарлета. На ньому, зокрема, був присутній Антон Сененко, якого потім допитав працівник СБУ.

“Проблема в тому, що у роботах цього пана віднайшли купу плагіату. Вже вийшло 5 частин дослідження його “неймовірного” наукового доробку і всюди – фейспалм”, – писав кандидат фізико-математичних наук Сененко. Переглянути дослідження можна тут.

Згодом українські вчені звернулись до президента, прем’єра та СБУ, де висловились різко проти переслідувань науковців та призначення Шкарлета.

Також Український католицький університет наполягає на перевірці наукових робіт Шкарлета на плагіат.

30 червня під Кабміном та офісом президента зібрався ще один пікет проти призначення Шкарлета.

“Нова українська школа”

Ілюстрація: скріншот трансляції засідання ВР

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення