Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Квітня 2023

Про скорочення ключових предметів гуманітарного й природничого циклу в школі не йдеться – Лісовий

За словами міністра освіти і науки України Оксена Лісового, пропозиція щодо скорочення кількості предметів у середній школі не стосується ключових дисциплін. Історія України, українська мова, математика, фізика, хімія, біологія будуть збережені в програмі в будь-якому разі.

Про це Лісовий заявив в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Ми говоримо про оптимізацію програм, … про їх концентрацію корисними знаннями, ми говоримо про ті дисципліни, якими, можливо, можна пожертвувати. Але це питання експертів”, – зазначив міністр.

Як приклад “ущільнення” міністр назвав “Основи здоров’я” – предмет, який на його думку, можна подавати більш “концентровано”.

Крім того, Лісовий назвав підготовку вчителів Нової української школи одним з “найкритичніших” завдань нової команди МОН. З об’єктивних причин підготовка вчителів базової школи не була здійснена (вони готувалися самостійно чи на коротких онлайн-курсах), тож, за словами міністра, зусилля будуть спрямовані на те, щоб максимально впоратися з такою підготовкою до вересня нового навчального року попри брак фінансування.

Читайте також: ““Не можна говорити про будь-яке прискорення переходу на 12-річне навчання” – МОН”.

Фото: скриншот телемарафону “Єдині новини”


Обговорення