Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Травня 2023

Реформа шкільного харчування: для кухарів створять навчальні хаби

Стартує проєкт School Chef’s Training Hubs Development. Для нього було обрано три пілотні області: Полтавську, Одеську та Тернопільську, де по 20 майстрів професійно-технічної освіти підвищать свою кваліфікацію. У такі кулінарні хаби завезуть необхідне обладнання, аналогічне до того, яким поступово оснастять усі шкільні кухні.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомляє Олена Зеленська.

За її словами, навчені майстри стануть агентами змін, адже суттєво підвищать свій професійний рівень: навчаться створювати власні технологічні карти, отримають знання з нутриціології, безпеки організації харчового процесу. Потім у своїх регіонах вони навчатимуть “сотні, якщо не тисячі шкільних кухарів” готувати страви з оновленого шкільного меню.

Фото з навчального хабу

Практичну частину реалізовуватиме розробник меню Євген Клопотенко разом із шеф-кухарями Національної асоціації громадського харчування. Як зазначила Олена Зеленська, такі хаби вже успішно працюють у Львові та Борисполі.

Читайте також: “Допомогти дітям запобігти ожирінню й сформувати навички здорового харчування – поради для батьків від МОЗ”.

Фото: Facebook Олени Зеленської


Обговорення