Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Березня 2024

“Реформування старшої профільної середньої освіти”: освітян запрошують на конференцію

Освітян і освітянок запрошують долучитися до дводенного форуму “Реформування старшої профільної середньої освіти (академічні ліцеї)”. Під час заходу учасники й учасниці докладніше дізнаються про особливості впровадження профільної освіти в Україні й те, як ця система працює в школах за кордоном.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Прямий етер конференції всі охочі зможуть переглянути 3 і 4 квітня 2024 року за посиланнями:

Старт реформи старшої профільної школи в Україні запланований на 2027 рік. Однак, уже до вересня 2024 року територіальні громади мають визначити й відокремити ліцеї, де навчатимуться учні 10-12 класів.

Відповідна реформа має індивідуалізувати освіту в старшій школі, забезпечити свободу вибору та наблизити її до потреб кожного учня й учениці. Зокрема, в академічних ліцеях школярі та школярки зможуть обирати напрям навчання, курси й деякі предмети.

Раніше в МОН повідомили, що пілотування моделей профілізації, навчальних програм і матеріалів розпочнеться з 2025 року. Для цього завчасно обрали перші 25 закладів загальної середньої освіти, які мають надалі стати менторами для пілотних шкіл.

Під час конференції освітяни й освітянки зможуть докладніше дізнатися:

  • про концепцію реформи профільної освіти;
  • як відбувається профільне навчання в інших країнах;
  • які є способи персоналізувати освітню траєкторію учня / учениці в межах старшої профільної школи;
  • що таке карʼєрне консультування та як його організувати в закладі освіти;
  • які є можливості для співпраці шкіл та ЗВО.

Про впровадження профільної освіти за кордоном розкажуть представники закладів освіти з країн, де працює ця система. Серед запрошених гостей також буде Андреас Шлейхер, засновник міжнародного дослідження PISA й директор з питань освіти та навичок Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Читайте також: “У МОН планують зміни в системі фінансуванні, аби громадам було вигідніше рухатися в бік великих ліцеїв – Дмитро Завгородній”.

Титульне фото: МОН


Обговорення