Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Листопада 2022

Реорганізація чи ліквідація? Доля “Пласту” в Бучі під питанням

Вишкільний центр “Пласту” в Бучі опинився під загрозою ліквідації. У Київській обласні раді натомість запевняють, що йдеться про оптимізацію комунального підприємства. 

Повідомлення про ліквідацію з’явилося на сайті “Пласту”.

Співробітники Центру наголошують: “Виконавчий апарат Київської обласної ради ініціював його ліквідування. Пластовий центр хочуть приєднати до комунального закладу “Київський обласний молодіжний центр”. Проєкт рішення підтримали вже дві комісії”.

У “Пласті” нагадали, що за три роки свого існування, крім основної діяльності з вишколів, було підготовлено сотні волонтерів. Центр сприяв створенню 20 пластових осередків на Київщині, а під час окупації Бучі забезпечував людей усім необхідним без залучення бюджетних коштів. Сьогодні на базі центру відкрито Дитячий простір “Співдія заради дітей”. Вихованці й співробітники Центру захищають Україну на фронті.

Секретарка освітнього комітету Верховної Ради Наталія Піпа на своїй сторінці у Фейсбук наголошує на патріотично-виховній місії Пласту й повідомляє: “Я приєднуюся до депутатського звернення моїх колег, аби Київська обласна рада, Київська обласна військова адміністрація призупинила тиск і ліквідацію центру і сіла за стіл переговорів!”.

У своєму Телеграм-каналі висловився проти закриття Пластового центру й мер Бучі Андрій Федорук: “Про закриття Пластового вишкільного центру в Бучі не може навіть йти мови. Осередок українського пласту дуже важливо зберегти. Маю сказати, що Бучанська міська рада готова утримувати центр за власний кошт, якщо обласний бюджет цього не дозволятиме”.

Київська обласна рада, своєю чергою, назвала новини про “ліквідацію” та “знищення” Центру маніпуляцією. Чиновники запевняють, що йдеться про об’єднання “Пластового вишкільного центру” та “Київського обласного молодіжного центру”, які дублюють функції одне одного. Таке злиття, на думку облради, дозволить оптимізувати витрати в умовах дефіциту бюджету.

“Просимо зацікавлених осіб делегувати своїх представників для включення у склад робочої групи та надіслати пропозиції (ПІП, контактний телефон та електронна адреса, представництво від громадської організації або фізичної особи) на електронну адресу [email protected] до 21 листопада 2022 року для подальшого обговорення і прийняття відповідних рішень”, – закликають в Київській обласній раді.

Читайте також: ““Перемога – наш спільний проєкт” – засновники ініціативи “Учитель іде в ЗСУ” про своє волонтерство”.

Слава Україні!

Героям Слава!

Переможемо!

Фото: Київська обласна рада


Обговорення