Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Квітня 2018

Рівненщині виділили 11 мільйонів на створення інклюзивно-ресурсних центрів

Для створення інклюзивно-ресурсних центрів у Рівненській області з державної субвенції виділили 11 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті Міністерства освіти і науки.

У таких центрах передбачені кімнати для індивідуальної роботи з логопедом або психологом, ресурсна кімната тощо. ІРЦ працюватимуть для дітей від 2 до 18 років.

У 2017/2018 навчальному році інклюзивне навчання вже було організовано у 172 школах Рівненщини. Нині ми підписали 24 меморандуми з ОТГ, РДА та містами. Загалом до наступного року там мають створити 35 ІРЦ”, – зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.

Наразі дві районні ради ухвалили рішення про створення ІРЦ – Березнівська та Сарненська.

Загалом на розвиток інклюзивної освіти цього року в Україні виділили 500 мільйонів гривень, близько 11 з яких отримає Рівненська область.

Нагадаємо, до початку нового навчального року в Україні планують відкрити 500 інклюзивно-ресурсних центрів.

У лютому в Ужгороді відкрили перший у Закарпатській області інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами.

Також для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл та педпрацівників і помічників вихователів у інклюзивних класах встановлені надбавки 15 та 20%.

Окрім того, ізраїльський центр міжнародного співробітництва MASHAV запрошує освітян на навчальний курс “Творче мислення та інновації у спеціальній освіті”.

Читайте також матеріал “Нової української школи” “Відповідаємо на запитання. Інклюзивне навчання”.

Фото: автор – olesiabilkei, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.