Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Травня 2023

Російські окупанти обстріляли ще одну школу в Херсоні

11 травня російські війська з артилерії обстріляли навчальний заклад у Херсоні. Через влучання снаряда виникла пожежа.

Про це повідомляє “Суспільне” із посиланням на Telegram-канал Херсонської ОВА.

Як підтвердив “Суспільному” керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков, унаслідок обстрілів армії РФ горіла Херсонська гімназія №20.

За повідомленням Херсонської міської ради, більшість шкіл Херсонської громади припиняють освітній процес 31 травня 2023 року.

Доповнення:

“Суспільне” повідомляє, що за період деокупації Херсона військові рф учетверте обстріляли гімназію №20. У перші рази був пошкоджений дах, останній раз загоряння завдало найбільших збитків.

Пошкодження-1

Як розповіла начальниця міського управління освіти Наталя Журженко, гімназія палає і досі. За інформацією працівників навчального закладу, вигорів майже весь другий поверх, провалилося перекриття на перший. Майно, яке залишилося в гімназії, уже неможливо буде використовувати в освітньому процесі.

Корпус молодшої школи зберігся, натомість корпус старшої пошкоджений.

Пошкодження-2

“Це біль для всіх батьків, учнів і педагогів. Гімназія має більш ніж 200-річну історію. У цьому році їй 208 років. Понад 1000 дітей навчалося до повномасштабного вторгнення. Освітній процес триває дистанційно. Зараз треба думати яким чином відновити навчання офлайн з 1 вересня. В якій будівлі гімназія зможе розпочати цей процес”, — розповіла Наталя Журженко.

Читайте також: ““Країна-смітник”: школярка написала вірш і виграла Олімпіаду геніїв, перебуваючи в окупованому Херсоні”.

Фото: Роман Мрочко


Обговорення