Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Березня 2023

Російський режисер намагається зняти кіно про війну з українськими дітьми – реакція митців

На Київщині режисер із росії знімає короткометражний ігровий фільм про Бахмут із українськими дітьми, приховуючи факт свого походження.

Про це розповіла на своїй Facebook-сторінці письменниця й режисерка, авторка тексту цьогорічного радіодиктанту Національної єдності Ірина Цілик. Вона посилається на слова художника-постановника Івана Левченка, до якого російський режисер звернувся із пропозицією працювати в проєкті.

“Уявіть собі, ваших дітей запросили взяти участь у кастингу для зйомок ігрового фільму про нещасних сиріт, що лишилися без мами в Бахмуті під час війни. Ви записуєте акторські проби, надсилаєте їх, і зрештою геть випадково спливає інформація про те, що це фільм російського режисера, який ще минулого року знімав серіал у росії, а тепер живе в Нью-Йорку і має американський паспорт”, – пояснила ситуацію письменниця.

Ідеться про режисера Алєксандра Молочнікова. Уже 2022 року той зняв веб-серіал “Монастырь” – це контент російського виробництва.

Як зазначає Ірина Цілик, він з оператором уже в Україні й намагається швидко зібрати українську команду та провести зйомки в реальній локації – зруйнованому домі. Однак інформацію про те, що режисер – росіянин, переважно приховують від потенційних учасників.

“Ваня [Іван Левченко] “включив дурачка”, отримав сценарій і записав їхню аудіо-розмову. Зі слів Молочнікова, він має підтримку Офісу президента України і отримав прес-карти для себе та оператора”, – переказує зміст записаної розмови Ірина Цілик.

Зйомки, за словами письменниці, заплановані на 16-18 березня.

Читайте також: “Примушують школярів вшановувати державні символи рф і героїзують убивць: як працює пропаганда окупантів у Маріуполі”.

Зображення: РБК “Україна”


Обговорення