Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Червня 2020

Сайти для пробного ЗНО не витримують навантаження

Сайти Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти не витримують навантаження для проведення пробного ЗНО онлайн.

Про це повідомили на сайті УЦОЯО.

“Значна кількість відвідувачів намагаються скористатися можливістю пройти пробне ЗНО з української мови і літератури вдома. Щойно кількість відвідувачів зменшиться – сайти відновлять свою роботу.

Ми радимо вам не хвилюватися і нагадуємо, що завантажити тестовий зошит, бланк відповідей з української мови і літератури та занести свої відповіді до сервісу визначення результатів учасники можуть до 18:00 19 червня, йдеться в повідомленні.

Водночас, у центрі зазначають, що тестовий зошит буде можливість завантажити і на їхньому сайті.

Нагадаємо, 12 червня уряд скасував пробне ЗНО2020. В Українському центрі оцінювання якості освіти дізнались про таке рішення із соцмереж.

Пробне ЗНО цього року мало відбутися 1517 червня. Натомість учасникам пропонують пройти його онлайн. Також обіцяють повернути гроші, оплачені за пробне тестування.

Окрім того, освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив про можливе скасування зовнішнього оцінювання загалом.

Згодом головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що можливість проведення цьогорічної основної сесії ЗНО в заплановані терміни буде оцінена 2022 червня.

Ілюстрація: УЦОЯО

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення