Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Грудня 2020

Сертифікацію вчителям зарахують як проходження атестації

Відповідно до закону “Про повну загальну середню освіту”, успішне проходження сертифікації зарахується вчителям як атестація.

Це пояснило МОН у своєму листі.

Успішне проходження вчителем початкових класів сертифікації, що підтверджено відповідним сертифікатом, є достатньою підставою для ухвалення атестаційною комісією рішення про присвоєння йому наступної кваліфікаційної категорії чи наступного педагогічного звання та / або підтвердження наявної вищої кваліфікаційної категорії чи наявного педагогічного звання.

Цей процес не потребує надання жодних додаткових документів чи проведення будь-яких заходів, пов’язаних із вивченням діяльності педагога”, – наголосили у МОН.

Також керівник школи зобов’язаний сприяти проходженню педагогами атестації та сертифікації.

Докладніше дивіться в листі:

5fe98cf6e2a3a588593142

Завантажити документ

Нагадаємо, реєстрація на сертифікацію 2020 року триватиме з 18 до 31 січня 2021 року, а пройти її зможуть до 2000 вчителів початкової школи. Тут можна дізнатись, як відбуватиметься тестування під час сертифікації.

2020 року пройти сертифікацію також могли до 2000 тисяч вчителів. Із 1591 одного зареєстрованого педагога сертифікацію пройшли 902.

2019 року сертифікацію пройшли 705 вчителів початкової школи (могли до 1000 педагогів). Звіт про сертифікацію-2019 доступний тут.

Читайте також Операція “сертифікація” – відгуки і поради учасниць”,
“Першопрохідці: що кажуть про сертифікацію вчительки з Львівщини” та “Як я пройшла перший етап сертифікації – досвід учительки пілотного класу НУШ”

Фото: автор – Vadymvdrobot, Depositphotos


Обговорення