Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Жовтня 2022

“Щось не так у наших законах”: вчителька-колаборантка з Житомира й далі може працювати з дітьми

Вчителька, що визнана винною в колабораційній діяльності, за рішенням суду, не може обіймати посади державного та місцевого самоврядування, але може й далі працювати в школі.

Про це йдеться у рішенні Богунського районного суду Житомира, повідомляє на своїй сторінці у Facebook освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Вчительку визнано винною “у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111–1 ККУ країни” та “позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 10 (десять) років”. Проте, їй не заборонено працювати в школі.

Вона й далі працюватиме з дітьми, розповідаючи їм про “адіннарот” та називаючи трагедію Бучі “фейком. Щось не так у наших законах“, – коментує Сергій Горбачов.

Засудженою вчителькою може бути вчителька української мови з Житомира, про яку писало Суспільне. Зокрема, вона заперечувала збройну агресію росії проти України: називала розстріли мирних жителів Бучі “постановочними” сюжетами; переконувала колег, що в Україні не війна, а “військова спецоперація” збройних сил росії; принижувала українських військових, стверджуючи, що вони не здатні захистити український народ.

Нагадаємо, що вже 430 українських дітей загинули внаслідок дій російської армії, а понад 820 зазнали поранень.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – DarkBird, Depositphotos


Обговорення