Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Травня 2023

Шкільні команди з Київщини й Чернігівщини отримали по 5 000 $ на реалізацію своїх проєктів у громадах

Учнівські команди з 5 шкіл Київщини та Чернігівщини отримали гранти по $5000 на реалізацію проєктів для розвитку своїх громад у межах програми UActive.

Про це “Новій українській школі” повідомили організатори проєкту.

Упродовж двох місяців учні вивчали проєктний менеджмент, працювали над власними проєктами в межах програми громадянської освіти для молоді.

Визначення переможців і нагородження відбулися 2 травня у Києві.

Під час пітчингу учні презентували свої проєкти перед журі. Після цього команди будуть реалізовувати свої проєкти у громадах.

Команди переможців

Проєктами-переможцями стали:

  • освітній простір/коворкінг для молоді села (команда Powerpuff girls, Плосківський ліцей);
  • простір для культурно-освітнього розвитку жителів громади на базі актової зали школи, відродження театральної традиції школи (команда MAK, Катюжанський опорний ліцей);
  • проєкт, що допоможе вирішити проблему безпритульних тварин та підвищити екологічну свідомість чернігівчан (команда Resident Waves, Міська спеціалізована школа №1 Чернігова);
  • спортзала з елементами реабілітації для громади на базі школи (команда Alliance, Михайло-Коцюбинський ліцей);
  • спортивний простір для різних видів спорту та фізичних активностей, а також для дозвілля (спільний приз команд Freedom і Незламні з Бородянського академічного ліцею).

Інші 4 команди отримали в нагороду подальшу підтримку в реалізації їхніх проєктів.

Переможці

Довідково:

У програмі UActive, спільному проєкті міжнародного благодійного фонду savED та освітньої фундації GoGlobal, що реалізується за підтримки міжнародної організації Spirit of America, беруть участь близько 100 учнів із 5 шкіл Чернігівської та Київської областей: 

  • Бородянського академічного ліцею;
  • Катюжанського опорного ліцею;
  • Плосківського ліцею Великодимерської селищної ради;
  • Михайло-Коцюбинського ліцею;
  • Міської спеціалізованої школи №1 міста Чернігова. 

Кожну школу представляють по дві команди активних учнів та учениць 8-11 класів. Протягом двох місяців вони опановували управління проєктами, підприємливість, дизайн-мислення, основи бюджетування та інші корисні навички, а також знайомилися з основами громадянської освіти. Паралельно шкільні команди працювали над реальними проєктами для своїх шкіл і громад разом із  вчителями та досвідченими менторами. 

Усі 5 шкіл, задіяні у проєкті UActive, як і населені пункти, у яких вони знаходяться, постраждали внаслідок повномасштабної війни з росією. Зокрема, у школі с. Плоске внаслідок бойових дій у березні 2022 року вщент згоріло крило, а в школу в Михайло-Коцюбинському було пряме влучання снаряда. Катюжанка перебувала під окупацією навесні 2022 року, а в підвалі школи окупанти облаштували катівню. 

Читайте також: “1,5 млрд гривень на облаштування укриттів та ще 1 млрд на шкільні автобуси: уряд погодив розподіл субвенції”.

Фото: UActive


Обговорення