Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

30 Серпня 2023

Школи на прифронтових територіях не працюватимуть офлайн навіть за наявності укриттів

7,5 тисяч українських шкіл у новому навчальному році працюватимуть у офлайн-форматі. Ще близько 3 800 – у змішаному.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків, передає “Суспільне”.

За словами посадовця, з 13 тисяч шкіл в Україні більше половини планують повернутися з 1 вересня до очного формату навчання. Ще близько 3 800 шкіл – працюватимуть у змішаному режимі, оскільки укриття в них не вміщують одночасно всіх учасників освітнього процесу. З безпекових міркувань учні близько 2,5 тисяч закладів освіти продовжать навчатися дистанційно.

Школи, що перебувають на прифронтових територіях, не працюватимуть в очному форматі навіть за наявності укриттів, адже така ініціатива наразила б на додаткову небезпеку як дітей, так і педагогів.

В Україні, за даними МОН, є й ті заклади освіти де відсутня фізична можливість облаштувати укриття в приміщенні. Там бомбосховища необхідно будувати з нуля, що є тривалим та дорогим процесом.

“Одне повноцінне укриття коштує близько 30 мільйонів гривень. Цього року держава виділила 1,5 мільярда гривень для їх будівництва. Ми очікуємо, що значна кількість шкіл буде облаштована новими повноцінними укриттями”, – сказав Андрій Сташків.

До того ж, частина шкіл із окупованих Запорізької та Херсонської областей функціонуватимуть на підконтрольній Україні території. Для цих закладів освіти навчальний процес буде можливий лише в дистанційному форматі. За словами заступника міністра, у них також навчатимуться учні з ТОТ, яких в Україні налічується близько 70 тисяч.

Читайте також: “Єдина стратегія відбудови й “зелений” підхід: як міжнародні партнери бачать відновлення освітнього процесу в Україні”.

Титульне фото: НУШ


Обговорення